*بازپخش صداهای ضبط شده توسط گراهام بل
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، صداهایی که در حدود 130سال پیش توسط الکساندر گراهام بل ضبط شده بودند به لطف فناوری تصویربرداری دیجیتالی دوباره شنیده شدند.
محققان لابراتوار ملی لارنس برکلی می گویند صداهای احیا شده از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند اما می توان فهمید که چه می گویند.
این صداها در دورانی به شدت رقابتی ضبط شده اند، دورانی که دانشمندان برای اثبات "فونوگراف" ادیسون با یکدیگر در رقابت بودند، ابداعی که در سال 1877 انجام شده بود. دانشمندانی مانند گراهام بل در تلاش بودند کیفیت فونوگراف و طبیعی بودن صداها را بهبود دهند تا بتوانند آن را به صورت ابزاری تجاری در اختیار مصرف کننده ها قرار دهند.
بل صداهای ضبط شده اش را در دهه 1880برای نگهداری و اثبات عملکرد ابداع ادیسون به موزه ملی تاریخ آمریکا اسمیتسونیان فرستاد اما در آن زمان دستگاهی برای بازپخش صداها نبود و از این رو این مجموعه از صداها تا به امروز خاموش باقی مانده بودند.
محتوی دیسکهای خاموش گراهام بل
از این رو محققان برکلی از صفحه هایی که صدا بر روی آنها ضبط شده بود، عکسهایی با وضوع تصویری بسیار بالا به ثبت رساندند و سیستم بازپخش مَجازی را برای آن بر روی رایانه به وجود آوردند. صدای ضبط شده بر روی یکی از صفحه ها که گفته می شود در سال 1885 ضبط شده بخشی از نمایشنامه هملت شکسپیر را بازخوانی می کند: بودن یا نبودن، مساله این است."
در صفحه ای شیشه ای که گفته می شود در سال 1884 ضبط شده مردی واژه "بارومتر" را بارها تکرار می کند و بر روی دیسک مومی دیگری که در سال 1885 ضبط شده مردی در حال توضیح درباره کارخانه پنبه در نیوهمپشایر است.
احیای صدا با کمک تصویر
محققان برای استخراج صداها از روی صفحه های خاموش آنها را بر روی سطحی گردان قرار داده و همزمان با چرخش آرام صفحه، بیش از 18 هزار تصویر در هر گردش از صفحه به ثبت رسانده و بر روی رایانه ذخیره کردند. سپس این تصاویر در کنار یکدیگر قرار گرفته و مجموعه این اطلاعات توسط رایانه خوانده و پخش شد.
بر اساس گزارش سی ان ان، محققان دریافتند خواندن این دیسکها باید بر خلاف جهت خواندن دیسکهای معمولی باشد و از این رو پس از عکسبرداری، تصاویر را وارنه کرده و سپس آنها را پخش کردند. فایلهای صوتی صداهایی که در حدود 130 سال پیش ضبط شده اند را می توانید در این سایت بشنوید.
*بی خطر بودن استفاده از ابزار الکترونیک در هنگام پرواز
نتایج مطالعه ای جدید نشان می دهد دیگر در هنگام سفر با هواپیماها نیازی به خاموش کردن ابزارهای الکترونیک نخواهد بود.
نتایج مطالعه جدید که توسط نشریه یو اس ای تودی انجام گرفته نشان می دهد بسیاری از مسافران هواپیماها در هنگام پرواز از قوانین تبعیت نکرده و ابزارهای الکترونیک خود را خاموش نمی کنند با این همه این ابزارها در پرواز هواپیما اختلالی ایجاد نمی کنند.
"ارنستو مارتینز" هفت سال سابقه خلبانی دارد و معتقد است هیچ ابزاری به اندازه یک آی-پد نمی تواند پرواز را آسانتر سازد. زیرا تمامی اطلاعات از پیش بر روی آی-پد بارگذاری شده اند و برای استفاده از آنها نیازی به اتصال به شبکه تلفن همراه یا وای-فای نیست، این به آن معنی است که هیچ سیگنال تلفن همراهی ارسال نخواهد شد.
وی تنها کسی نیست که در هنگام پرواز از آی-پد استفاده می کند، زیرا تمامی خلبانان خطوط هوایی آمریکا و خطوط هوایی "یونایتد" در کابین خلبانی از آی-پد استفاده می کنند و همین موضوع این سوال را به وجود می آورد که چرا مسافران نباید از ابزارهای الکترونیک خود در هنگام پرواز استفاده کنند؟
بر اساس گزارش فاکس نیوز، با این همه بازبینی صدها سند و مدرک درباره استفاده از ابزارهای الکترونیک در حین پرواز نشان می دهد با وجود امواج الکترومغناطیسی که توسط این ابزارها ایجاد می شوند، این امواج به اندازه ای قدرتمند نیستند که بتوانند در سیستمهای کابین خلبان تاثیر مخرب گذاشته و پرواز را مختل سازند.
ماهواره روسها سقوط کرد
روسها روز جمعه در برنامه فضایی خود با بدشانسی جدیدی مواجه شدند زیرا ماهواره ارتباطاتی آنها درست پس از پرتاب دچار نقص فنی شده و سقوط کرد.
این شکست که جدیدترین نمونه از سری شکستهای اخیر فعالیتهای فضایی روسیه به شمار می رود، به دلیل بروز نقص فنی در راکت ماهواره بر رخ داده است. قرار بود راکت سایوز 2 ماهواره ارتباطی نظامی "مِریدیان" را از پایگاه نظامی Plesetsk در شمال روسیه به فضا حمل کند. اما این راکت نتوانست به مدار زمین برسد و منجر به شکل گیری پنجمین شکست در ماموریتهای فضایی روسیه در سال 2011 شد.
"ولادیمیر پوپووین" - رئیس آژانس فضایی روسیه در راستای این شکست جدید اعلام کرد این بخش از صنعت فضایی دچار نوعی بحران شده که به نظر مشکل اصلی در موتور راکتها است اما تصمیم گیری برای تعیین مشکل اصلی نیازمند بررسی های بیشتر است.
بر اساس گزارش ریانووستی، پوپووین این سخنان را در کنفرانس خبری که پس از اتصال موفقیت آمیز اتصال کپسول سایوز به ایستگاه بین المللی فضایی برگزار شده بود، بیان کرد.
راکت سایوز 2 در نزدیکی شهر "توبولسک" در سیبری سقوط کرده است، این راکت نسخه ای ارتقا یافته از راکت تقویت کننده سایوز روسیه است.
شکستهای روسیه در سال 2011
بدشانسی های روسیه در سال 2011 از دومین ماه سال آغاز شد، زمانی که ماهواره نظامی Geo-Ik2 نتوانست خود را به مدار زمین برساند. در 18 آگوست راکتی دیگر به نام "پروتون" محموله 300 میلیون دلاری خود را به مداری اشتباه انتقال داد.
کمتر از یک هفته بعد نقص در موتوری سه مرحله ای پرتاب دیگری را با شکست مواجه کرد که این بار محموله روباتیک ملزومات ایستگاه فضایی بین المللی به جای رسیدن به ایستگاه فضایی و اتصال به آن در نقطه ای از سیبری سقوط کرده و خسارتی جدی به ناسا و آژانس فضایی روسیه وارد کرد. زیرا پس از این سقوط ناسا و آژانس فضایی روسیه دیگر ماموریتها به سوی ایستگاه را متوقف ساختند.
بر اساس گزارش اسپیس، هشتم نوامبر دردناکترین شکست روسها در برنامه های فضایی شان را به همراه داشت و کاوشگر فوبوس گرانت این کشور به سوی قمر فوبوس سیاره مریخ به دلیل نقص فنی ارتباط با مرکز زمینی را از دست داد و در مدار زمین سرگردان شد. سقوط راکت سایوز 2 نیز پنجمین شکستی است که روسها در سال 2011 باید آن را تحمل کنند.
* تداوم اختلال در شبکه اینترنت کشور
بروز اختلال در شبکه اینترنت کشور ، سرعت دسترسی کاربران به این پروتکل ارتباطی را از اوایل هفته جاری با کندی روبرو کرده اما دلیل این اختلال تاکنون مشخص نشده است.
در پی بروز اختلال چندین روزه در شبکه اینترنت کشور که از روز یکشنبه هفته جاری آغاز شده امکان دسترسی مناسب به اینترنت برای کاربران مقدور نیست.
اختلال در دسترسی به شبکه اینترنت در اکثر مناطق کشور و به ویژه شهر تهران از بعدازظهر روز یکشنبه آغاز شده و در بازه های زمانی چند ساعته تا امروز چهارشنبه تداوم داشته است.
شرکتهای ارائه دهنده اینترنت زمانهای زمانهای این اختلال و کاهش ظرفیت پهنای باند را مربوط به دو مورد اختلال چندین ساعته در روزهای یکشنبه و دوشنبه عنوان می کنند؛ همچنین این اختلال و کاهش پهنای باند روز سه شنبه بعد از ساعت 2 بعدازظهر محسوس بوده که امروز چهارشنبه نیز به شدت احساس می شود.
اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت عنوان می کنند که در تماس با شرکت ارتباطات زیرساخت متوجه شده اند که قطعی یکی از لینک های ارتباطی به کشور از کانال فجیره امارات دلیل این اختلال است.
این در حالی است که محمدرضا فرنقی زاد - مدیرروابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتگو با خبرنگار مهر هرگونه اختلال در شبکه زیرساخت ارتباطی که منجر به اختلال در دسترسی به اینترنت شود را تکذیب کرد و گفت: شرکت ارتباطات زیرساخت به بیش از 20 درگاه بین المللی متصل است که حتی قطعی یکی از این درگاهها نیز نمی تواند اختلالی در سیستم دسترسی به شبکه ایجاد کند.
وی با تاکید براینکه در شبکه ارتباطات زیرساخت مشکل و اختلالی وجود ندارد، اضافه کرد: قطعی یکی از لینکهای ارتباطی مشکلی در ارتباطات به وجود نمی آورد.
فرنقی زاد با بیان اینکه هیچ اختلالی در شبکه زیرساخت ارتباطی وجود ندارد ، در پاسخ به این سوال که چرا سرعت دسترسی کاربران به اینترنت با مشکل مواجه است، گفت: این مسئله مربوط به شرکت ارتباطات زیرساخت نبوده و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی باید پاسخگوی این باشد که چرا کاربران اختلال اینترنت دارند.
وی افزود: شرکت ارتباطات زیرساخت وظیفه ارائه سرویس پهنای باند به شرکتهای اینترنتی را دارد و کاربران مستقیما با زیرساخت در تماس نیستند.
بروز مشکل فنی در شبکه ارتباطات زیرساخت صبح روز دوشنبه هفته جاری از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت تایید شده بود که این مشکل فنی اختلال در دسترسی کاربران به شبکه اینترنت را به همراه داشت.
در این زمینه مدیر روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت به مهر اعلام کرد که با پیگیری کارشناسان فنی شبکه ارتباطات زیرساخت، دسترسی کاربران اینترنت به این شبکه به حالت عادی بازگشت و اختلالی در این شبکه دیده نمی شود.
پیش از این معاون بهره برداری و مدیریت شبکه ارتباطات زیرساخت در تشریح کندی سرعت اینترنت و دلایل اختلالاتی که هر از چند گاهی در این شبکه مشاهده می شود به مهر گفته بود که عوامل مختلفی در بروز این اختلالات نقش دارند و به طور قطع زیرساخت مقصر تمام این اختلالات نیست.
*ایرانیها جزء 10 کاربر برتر گوگل و یاهو
کاربران ایرانی علیرغم آنکه از سرعت اینترنت مطلوبی استفاده نمی کنند اما با این وجود بر اساس آمارهای حوزه آی تی که اخیرا به روز شده، جزء 10 کاربر برتر محصولات نرم افزاری شرکت های خدمات دهنده این نرم افزارها مانند گوگل و یاهو هستند.
کاربران ایرانی در منطقه خاورمیانه جزو پراستفاده کننده ترین کاربران از اینترنت و نرم افزارهای صنعت آی تی هستند.
گزارش موسسات آمارگیری اینترنتی توسط سایت های معتبری مانند آلکسا که در حوزه ارزیابی و ترافیک سایت های اینترنتی فعالیت دارند، تایید می شود.
در جدول فوق که از سایت آلکسا برداشته شده است، ایرانیان را در رده دوم استفاده کنندگان از موتور جستجوی گوگل نشان می دهد. این بدین معناست که سایت گوگل در ایران، آمریکا، بنگلادش و الجزایر در رده نخست پربازدیدترین سایت هاست.
این موضوع زمانی شگفت آور می شود که هنوز بخش عظیمی از کاربران ایرانی از سرویس بسیار کند موسوم به دیال آپ برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند و بنا به آمار سازمان مخابرات کشور حدود 2 درصد کاربران مجهز به اینترنت ADSL هستند که 40 درصد آنها نیز تهرانی اند.
این سرعت کند ولی اشتیاق کاربران ایرانی برای استفاده از اینترنت و نرم افزارهای گوناگون شگفتی سازمان های تجزیه و تحلیل آمارهای آی تی را نیز برانگیخته است.
در جدول بالا نیز که از سایت آلکسا برداشته شده، میزان استفاده کاربران ایرانی از نرم افزارهای یاهو! و موتور جستجوی این کمپانی نشان می دهد. ایرانی ها بعد از تایوان و هنگ کنگ در رده سوم کاربران سایت یاهو! قرار دارند. این سایت هم اکنون در رده چهارم سایت های پربازدید کننده جهان قرار دارد.
گفتنی است بر اساس برخی آمارهای موجود، ایران با حدود هفتاد میلیون نفر جمعیت، سی و سه میلیون کاربر اینترنت دارد. سهم ایران از تعداد کاربران اینترنت در خاورمیانه بیش از ۵۰ درصد است که بالاترین سهم و میزان رشد را در خاورمیانه دارد .
همچنین قیمت اینترنت دایل آپ در ایران در حدود سال های ۱۳۸۹ از طریق شبکه هوشمند ساعتی ۳۰۰ تومان است. قیمت اینترنت پرسرعت بر اساس سرعت اتصال و پهنای باند معمولا به صورت ماهانه از حدود ۱۰ هزارتومان برای سرعت ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه با ترافیک ۳ گیگابایت تا حدود ۴۵ هزارتومان برای همین سرعت و ترافیک نامحدود متغیر است.
علی رغم ابلاغیه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مبنی بر غیرقانونی بودن فروش حجمی اینترنت تا این زمان (دی ۱۳۹۰) همچنان شرکت ها به فروش حجمی اینترنت مبادرت می ورزند.
کد خبر 88367
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۱
- ۰ نظر
- چاپ
بازپخش صداهای ضبط شده توسط گراهام بل،بی خطر بودن استفاده از ابزار الکترونیک در هنگام پرواز، سقوط ماهواره روسها، تداوم اختلال در شبکه اینترنت کشور و ایرانیها جزء 10 کاربر برتر گوگل و یاهو از مهمترین اخبار فناوری و علم در هفته گذشته است.